Vilket härligt väder!

Efter dagens frukost skrittade jag och Ebba ut en härlig runda i skogen på Gevalia och Donna. När vi var tillbaka släppte jag Gevalia lite i ridhuset för lite lösgalopp. Kan säga att hon tycker det är ganska onödigt att springa omkring där inne utan mig på ryggen.

Hur går det annars för oss med galoppombytena??

Jo, det går bra tycker jag. Fick lite bekymmer med att hon ville korta upp galoppen innan bytet och dra iväg efter, när jag byter till höger. Men gången efter när jag bestämt att verkligen fokusera på att hålla takten i galoppen och behålla framåtbjudningen ända in i bytet, så fick jag fina byten. 
Men som det lätt blir när man börjar med bytena så har den förvända galoppen funkat lite sämre. Hon är ju så smart och arbetsvillig så tycker hon att hon är jätte duktig och vet hur man gör så klart att hon byter, även om jag inte säger det. Men lugnt och tydligt jobbar jag på att få henne att verkligen lyssna på vad jag tycker vi ska göra :-) Det gäller att jag som ryttare inte blir frustrerad eller irriterad, då blir det inget bra av det. 

På fredag kommer Ingrid till oss, så det blir träning igen :-)