Vilka snälla unghästar :-)

Härom dagen körde vi upp unghästarna till betet. Det ta ca 20 minuter att gå upp med dem, men tycker det är ett bra tillfälle för dem att börja åka lite transport. Vi övar inget med dem innan det är dax att åka. Men det är viktigt att ha tid på sig om det skulle behövas. Deras första upplevelse får inte bli stressad och negativ.

Cherooke och Daydream åkte transport förra sommaren. Så för dem var det inte första gången, men ändå nästan ett år sedan. Vi lastade Daydream först och hon promenerade på som hon aldrig gjort annat. Ställde sig lugnt och fint där inne. Cherooke var inte sämre hon, bara knatade på som det var det mest naturliga i världen. De stod lika snällt på resan och var lugna och fina när vi lastade ur. Sen blev det fart på dem när de släpptes ut i den stora gröna hagen, visste inte riktigt om de skulle smaska gräs eller galoppera runt.

Vi åkte hem igen för att hämta de andra två, Lilleman och Sessan. Lilleman har ju tyvärr åkt transport innan, men för honom var det ingen rolig resa....... så hoppas han inte förknippar transporten med förlusten av sin mamma :-(
Vi lastade Lilleman först och han promenerade på direkt, utan minsta tvekan. Han är så lugn och cool denna herre. Sen var det Sessans tur, för henne var det första gången. Hon var lite tveksam, några sekunder ;-) Sen visade hon att hon också vågade men hon måste ju också visa att hon har lite mer humör.....Hon litade inte riktigt på att lämmen var hållbart att gå på. Så för att testa det så stegrade hon lite för att landa en bit upp på lämmen. Där stannade hon och när vi bad henne gå vidare så gjorde hon det utan minsta protest. Även denna resa gick hur bra som helst. Urlastningen gick också lugnt och försiktigt. Jag blir så stolt över våra unga individer som är så coola och trygga. Så deras första resa blev en väldigt bra upplevelse.
Nu hoppas vi att Lilleman äter upp sig lite på allt gott gräs. Han har hela tiden varit lite tunn fast han äter mycket...... 
20210516_174216jpg
20210516_174229jpg