Vårsol :-)

Alltså solen värmer så skönt!

Så här på våren är det viktigt att tänka på att ta av täckena på våra kära hästar så de inte behöver stå och bli överhettade :-)

Nu börjar planeringen inför sommar och beten...... vilka hästar ska gå var, vilka kan vara ute dygnet runt på bete. Det är inte en självklarhet att alla hästar kan gå på bete dygnet runt. Men vad beror det då på?

En anledning till att en del inte klarar betet är flugor, mygg och blinningar... de är så känsliga att de bara vill springa från allt, vilket inte slutar bra.

En annan anledning kan vara att de aldrig gått i större hagar och aldrig varit ute på natten och då är det inte alltid lätt att få dem att vilja detta utan att de stressar sönder sig.

Corre är en sådan häst som inte har funkat med bete :-( men i år ska vi testa om han och Frasse kan gå ute i en av ligghalls hagarna i sommar.

Men vår bekvämlighet får aldrig gå främst när det gäller hästarna. Klart det är skönt att släppa på bete och slippa mocka, slippa stiga upp och fodra på morgonen. Men hästarna måste trivas och må bra, det är det viktigaste :-)

På bilden ser vi Lilleman, Sessan och Nicco i sommarhagen förra året :-)