Utomhus premiär!

Förra Micke träningen för mig och Gevalia gick hur bra som helst, som hon hoppar min stjärna när jag gör bra ifrån mig på ryggen :-) Vi arbetade mycket för att få henne att verkligen vinkla sina bakben och trampa under sig ordentligt och sen få henne att använda ryggen på bästa sätt. Övningarna gav fantastiskt resultat och jag avslutade med att hoppa en liten banan där alla språng blev helt perfekta. Detta gör mig så lycklig!!

Förra helgen var det då dax för hopptävling igen och utomhus premiär. Vi åkte till Växjö och hoppade två klasser, 110 och 115 cm.
Första klassen kändes inte så bra, hon tyckte det var mycket att titta på runt omkring så fokuset på hinder fanns helt enkelt inte. Men trots det så hoppar hon och gör sitt bästa för att komma över när väl hindret står framför näsan. Fast det blir väldigt svårt att rida an ett hinder när hästen är koncentrerad på något annat ända fram till avsprånget ;-)  Resultatet blev två rivningar.

I andra klassen var hon med mig igen, redan på framhoppningen fick vi till fina väl hoppade språng. På banan kändes hon väldigt fin och denna gången helt med på uppgiften. Även om resultatet blev 3 rivningar var känslan på topp. Den ena rivningen kom vi lite  väl nära hindret men  de andra två bommarna kunde lika väl legat kvar ;-) galoppen och alla anridningar kändes bra. Så jag var väldigt nöjd vid målgång. Detta var ju trots allt bara vår andra 115 start. Bara att träna på för att få till det ännu bättre :-)

Nästa tävling är i Vaggeryd nästa helg... och då är planen att hoppa 110 och 120 cm, om jag inte ångrar mig vill säga. Men 5 cm högre och bredare ska ju inte vara några problem ;-)