Unghästarna....

Lite uppdatering om Lilleman......
Han växer och frodas, går på lösdriften med sina ston i olika åldrar. Får lära sig att veta hut av de äldre, vilket är väldigt viktigt. Vi har också sett någon gång att han diar på Toora, vet inte hur länge han gjort det och jag tror inte han gör det så mycket. Men ändå lite skönt i hjärtat att veta :-)

När vi hade inne Lilleman och Sessan i helgen, band vi för första gången upp dem på riktigt i skötselplatserna. Vilket gick hur bra som helst, stod lugnt och fint medans vi borstade och kratsade hovarna på dem. Vilka lugna och trygga individer, men det kan ändra sig fort, framförallt på den lilla hingsten. Men vi hoppas att han fortsätter att vara lugn, snäll och cool......

Cherokee.
Jag och Ebba jobbar vidare med henne, Ebba rider henne när jag har henne på lina. Övar på broms och gas i skritt och trav. Än så länge sköter hon sig fint, bara en dag som hon skulle försöka bocka lite istället för att trava. Men Ebba redde ut det bra och tillslut fick vi några avslappnade travsteg. När vi stöter på lite problem så här, så löser vi det lugnt och försiktigt för att inte göra ett spänt läge spändare. När hon gör som hon ska igen avslutar vi, även om vi från början tänkt göra mer. Det gör vi för att då blir det en belöning när hon gör rätt, hon slipper arbeta mer för dagen. Dagen efter skötte hon sig väldigt bra och hade mer framåtbjudning än någon gång innan :-)

Daydream
Isabell hjälper till att rida Daydream och det är Ebba som styr upp deras träning. Det har gått ganska bra. Bara det att Daydream har varit lite svår att galoppera inomhus, vill hellre bocka fram. Så i helgen tog vi lite hjälp av Annie som ridit henne innan, lite lättare för henne som har lite mer rutin att reda ut en lite busig ponny. Hon  fick fram henne jättebra och sen dess har galoppen funkat fin även för Isabell.  Så bra att kunna hjälpas åt och lära av varandra.

Det är ett gäng fina hästar och ponnier vi har och det ska bli kul att följa dem framöver :-)