Träningshelg :-)

Tillbringade helgen som sagt i Borås med andra likasinnade dressyrdamer :-)
När jag är ute och tävlar dressyr så tycker jag att alla andra är långa och trådsmala och jag den ENDA som knappt når nedanför sadeln ;-)
Men kolla helgens gäng...... Jag är nästan längst av oss i mitten........
borsdamerjpg

Men det var inte bara detta jag kom fram till under helgen ;-)

Lördagens pass på båda hästarna gick lite si så där.... Dora var lite mer mot skänkeln till en början. Så vi började med att verkligen renodla hjälperna. Det vill säga att bara ta i tygeln när hon ska bromsa och bara skänkel när hon ska fram för att hon ska göra rätt där först och främst. Sen gick det klart bättre med inte så bra det kan gå.

Gevalia började redan i uppvärmningen att visa att något störde henne på huvudet eller i munnen. Hon viftade  och skakade med huvudet och var inte alls till freds, vilket är väldigt olikt henne. Vi testade att rida både med och utan bett, men inget tyckte hon var riktigt bra. Men bettet lite bättre än utan, så jag var ganska besviken efter det passet. Inte alls Gevalias fel, men klart man blir besviken när man kommer för att träna och det inte alls går.

Men humöret blev bättre under den trevliga kvällen med god mat och intressanta människor och MYCKET häst snack och lite bubbel :-)

På söndagen började jag med Gevalia och till min lättnad så var hon som vanligt igen och gick fantastiskt bra. Hon var oerhört framåt och samarbetsvillig, så lyckades jag göra rätt gjorde hon allt som hon skulle. Men eftersom hon är lite oliksidig gäller det att jag är med och hjälper henne på rätt sätt. Sen gjorde det ju inte saken sämre att de andra deltagarna blev så förtjusta i henne, de tyckte hon var så fin och duktig :-)

Så lycklig och med stärkt självförtroende bytte jag häst till Dora. Hon började med att bli lite istadig bara jag skrittade fram, eftersom den andra hästen försvann tyckte hon att hon inte skulle gå från utgången. Detta var en ny erfarenhet för mig, hon har aldrig gjort så med mig innan. Stannade och skulle inte röra på sig om hon inte fick gå dit hon ville. Men jag lyckades få henne åt andra hållet och satte henne direkt i arbete i skritten. Som tur var kom hon över det snabbt, men hon fortsatte att tycka att hon skulle bestämma vart hon skulle titta, eller rättare sagt ill glo. Så  då fick jag vara ganska bestämt och visa att hon skulle lyssna och fokusera på mig och inte något annat. När hon väl gjorde det i skritten, fick jag henne i fin form. Som jag kunde behålla bra i både traven och galoppen. Så bra och bärig form har jag inte haft på henne innan och hon blev helt fantastiskt lydig och samarbetsvillig, även om jag får rida mycket med benen. Galoppen blev så bra, äntligen fick jag känna hur underbar galopp hon kan ha. Nu är jag väldigt inspirerad av att fortsätta arbetet med henne, även om det kommer ta tid.

Trött men väldigt lycklig och tacksam åkte jag hemåt efter lunch igår :-) tänk vilka fina hästar jag får rida!

När jag kom hem vid tre tiden var det bara att ladda om för att åka till Aneby och hämta Wellie och Nicco, så kan säga att jag somnade lätt igår :-)