Tömkörning

Det blir en del tömkörning för min del. Unghästana har mycket tömkörning i sin utbildning. Jag tycker även det är en bra alternativ träning utan ryttare på ryggen för de äldre hästarna också. Många tömkörs en gång i veckan. Det är också ett bra sett att se hur hästarna rör sig för att snabbt uppmärksamma om det inte riktigt är dom det brukar. 
För de äldre hästarna kör jag antingen ett joggingpass på ca 20 min, där jag vill få dem att röra sig avslappnat och väl balanserat i alla gångarter. Precis som i ridningen lägger jag in många övergångar. Eller så kör jag ett pass med flyttningar och bommar för att dem ska jobba på lite hårdare, men håller inte på mer än 20-30 min. En favorit övning är 3-4 galopp bommar, efter dem sakta av till trav några steg sen ny galopp och bommarna igen. Detta får hästen uppmärksam och lydig. 
På bilden ser ni vilken fin födelsedags present Ebba fick av familjen Bartholdsson :-)