Tävlingshelg!

I helgen var det tre dagars tävling på Gark. Tyvärr blev tävlingen kort för Ebba och Thyra, d hann bara starta en klass. Vilken gick bra :-) Men när de red fram till klass två på fredagen var olyckan framme..... Thyra hoppade av alldeles för tidigt på räcket, så dem gick omkull i landningen. Det såg riktigt otäckt ut..... Ebba slog sig naturligtvis en del, men inte värre än att hon ville hoppa klassen. Ingen klen fotbollsspelare här inte ;-) vi tog Thyra till veterinären ( som fanns på plats ) när vi sprang med henne så markerar hon på höger fram lite grann. Så där var det sluttävlat för helgen :-(

Frasse startade två klasser en på fredagen och en på lördagen. Han gjorde debut på 100 cm. Denna coola herre uppför sig exemplariskt på tävlingsklassen, så lugn och trygg. Johanna lotsade fint runt honom och tycker att han ger en sån härlig känsla att hoppa. Visst trillade några bommar i varje klass, men det spelar ingen roll när dem ska lära sig. Det viktigaste är att dem försöker så gott dem kan och inte stannar, fast det kan vara lite läskigt ska dem lita på sin ryttare och hoppa iallafall. Vilket Frasse gjorde fantastiskt bra. 
Planen för honom är att han även nästa helg ska tävla, då två klasser i Norrahammar -Taberg. Där efter blir det fokus på att träna kondition, styrka och teknik. En vilo period till ska han också få under hösten, viktigt att dem små får vila och låta allt dem lär sig sjunka in.

Den 8/8 ska Ebba åka och träna terränghoppning i Tranemo, tanken är att det är Thyra som ska hoppa. Men skulle inte hon vara i form så blir det Frasse som får hoppa istället.