Sista veckan........

......innan semestern :-)
Nu är sista lägret igång och ännu ett härligt gäng tjejer ska tillbringa veckan här.

I söndags fick Gevalia behandling av Catta (Ängabackens hälsa). Eftersom jag inte riktigt får henne att arbeta så liksidigt som jag vill, tänkte jag att hon skulle få lite extra hjälp med musklerna.
Igår skrittade jag först ut en 45 minuters runda och sen red jag ca 30 minuter på banan. Hon kändes väldigt mycket bättre...... bogen ville inte alls lika mycket höger hela tiden. Hoppas verkligen att det sitter i så jag kan få loss det som stör hennes rörelse. 
Min fortsatta plan är att själv massera med massagepistolen på de ställen hon var mest spänd på innan jag rider och fortsätta som jag gjort innan. Fokusera på hennes form och balans i ett lugnt tempo både på banan och ute i skogen. Jag tror på mycket skritt på olika underlag, att det stärker hästen och gör den hållbar.

Till helgen ska jag äntligen få följa med på tävling igen :-) Ebba ska hoppa i Mantorp.

Ebba hoppade en klass i Värnamo förra helgen, den rundan blev lite väl spännande..... hon har tränat mycket för att få Frasse att bjuda på mer framåt i hoppningen....... nu jäklar bjuder han på och vill galoppera fort...... och då fungerar bromsen inte som den ska. Vilket resulterade i att han i ett språng tog i och hoppade så stort att Ebba flög lite väl mycket upp i luften. Landade i väldig obalans och när han då drog iväg så var det sååå nära att hon trillade av. Men skicklig som hon är lyckades hon kravla sig tillbaka och tillslut få stopp på honom. Väl i balans och kontroll avslutade de banan på ett fint sätt :-)

Nu får hon fortsätta att träna på bromsen ;-)