Sadelutprovning......

Till vissa hästar är extremt svårt att hitta en sadel som ligger bra, är dessutom ryttaren väldigt finkänslig så blir det förstås ännu värre ;-)

Vi har inte hittat någon riktigt bra sadel till Corre än, har i omgångar provat ett flertal. Men han har ett svårt sadelläge med sin höga manke. 

Ebba provade en kompis sadel som hon verkligen tyckte om, så vi undersökte lite mer om den. Kom fram till att det bästa var att åka till Charlies i Jönköping som säljer det märket.

Så igår tog vi med Corre till stan för att prova fler. 
Alltså denna stora men så snälla häst, lastade av i regn och rusk utanför affären. Följde snällt med in genom den lilla dörren som leder in till boxen som finns i butiken. Det var ganska mycket folk i butiken men han var så lugn och snäll.

Vi provade några och den som Ebba var ute efter passade riktigt bra med lite justeringar. Så vi fick med den hem för att provrida i den.

När vi provat färdigt lämnade vi han i boxen för att kika lite mer i butiken och Ebba provade nya stövlar. Corre bara stod kvar och sov i boxen :-) Så skönt med lugna trygga hästar!

Nu håller vi tummarna för att sadeln känns riktigt bra att rida i också.......