Provridning och träning

Helgen har som vanligt bestått utav 99 % häst ;-)
I fredags eftermiddag var jag med Sam och Li hos Torbjörn och tränade. Vi hoppade bana med flera relaterade avstånd och hinder ur sväng, de jag och Sam har lite extra svårt för. Men de gick rätt bra. Har hoppat honom på kombinationsbett de senaste 2 veckorna och de funkar än sålänge rätt bra. Vi testade även att sätta på martingal i fredags och de blev ännu bättre! Så nu har jag ändrat lite i tävlingsplaneringen. Vill gärna testa den kombinationen på tävling inomhus så på lördag åker vi till Gark och hoppar en 110-klass.
Li hoppade samma bana med fokus på att hitta bra flyt och träna min tajming. De gick väldigt bra, hon är så fin min lilla Li! :-D Hon får också följa med till Gark eftersom hon missade några tävlingar i mars pga en liten sträckning. Vi ska hoppa 100- och 110 cm.
Lördagen började med provridning. Casanova som jag har ridit in ska nu säljas. De gick bra och dem verkade gilla honom. Hade även en provridning igår och de gick lika bra om inte bättre. Blir så stolt över denna fina häst som sköter sig så himla bra!
Tillbaka till lördag- Efter provridningen lastade jag och pappa Sam och Li och åkte till Bäckshult för att konditionsträna. Där finns så bra och långa vägar att galoppera på. De är viktigt att hästarna har bra kondition nu till utomhussäsongen där de blir större och längre banor!
Igår blev de ett lydnadspass på banan för båda. Sam gick bra men Li verkar bara bli piggare och piggare ju mer hon går så hon var lite svår i början. Men fick till de rätt bra i slutet.
Idag är de dressyrträning för Li, hennes träningshelg är inte slut än ;-)
/Johanna