På rymmen!!!

Om ni hörde på radion eller såg på Facebook att det var några hästar på rymmen igår, så var det mina söta ponnys......När jag fick telefonsamtal om att mina hästar var ute på Målskogvägen och promemerade så blir man väldigt rädd och orolig. Det kör många bilar där och det brukar gå snabbt också.
Jag hämtar lite hjälp och vi slänger oss i bilen och kör ner till Välorna. Men ser inga ponnys någon stans...... Ser två äldre par och frågar om dem sett några hästar, ja säger dem , vi har precis varit och fotat dem i skogen en bit bort. Vi vänder och kör tillbaka en liten bit och mycket riktigt ser vi dem på ett kalhygge en liten bit från vägen. Vi stannar och hoppar ut, ropar på dem och med spettsade öron vänder dem och kommer mot oss. Inga problem att fånga dem och nu bara att promenera eller rida hem dem. 
Det var inte alla i hagen som tog sig en lång utflykt, Nala hade varit precis utanför hagen och ätit gräs men sen promenerat tillbaka till hagen igen :-) 
På bilden ser ni Ezmeralda, Hamlet, Tea och Mirella när dem lugnt spatserar på vägen...... en förbi passerande som tagit fotot. 
Så skönt att det inte hände något med varken hästar eller bilister.......

Staketet var sönder på flera ställen så troligtvis älgarna som sprungit igenom, det är nackdelen med stora naturhagar. Men nu hoppas vi dem håller sig inne i hagen.