Ny vecka.......

Jag och min man har haft en underbar helg i Helsingborg / Helsingör. För andra året i rad firar vi midsommar där.

Ebba har varit hemma och tagit hand om hästarna och tävlat. Jag får nästan nypa mig i armen för att tro att det går så bra för Ebba och Corre :-) dem har ju inte hängt ihop så länge men som dem presterar så bra ihop. Det blev ytterliggare två placeringar i helgen. 4:a i 100 cm och 2:a i 110 cm. Men placeringarna är inte det viktigaste, det som är bäst är att rundorna bara blir bättre och bättre. 110 rundan i helgen är näst intill perfekt!!
En del börjar undra varför hon inte hoppar högre när det går så bra. Men det är det största felet många ryttare gör, går för snabbt upp i klasserna. Vilket nästan alltid slutar med dåliga resultat.
Vårat upplägg är att Ebba ska rida fler 110 rundor där allt stämmer, rätt antal galoppsprång överallt och rätt tempo banan igenom, komma bra på alla hinder. Det blir mycket svårare och jobbigare för hästen att rädda sig ur dåliga ridning när hinderna blir högre. Klart att hästarna ställer upp för sin ryttare MEN bara till en viss gräns. Går du över den gränsen tappar hästen tilliten för sin ryttare och när häst och ryttare inte litar på varandra har man ett stort problem att lösa, då är det att backa bandet och börja om.......

Träna, träna och träna lite till...... ju mer du tränar, ju mer tur har du på tävlingsbanan ;-)

Nu väntar två veckor med läger här hemma......