Ny måndag idag :-)

Börjar med en uppdatering från våra blivande mammor.... idag på morgonen så har Senjora vaxproppar vilket de brukar få när det börjar bli dax för fölning. Såååå spännande!!
Ezmeralda visa inga tecken på fölning än.

Helgen har varit väldigt händelserik..... men tyvärr mest tråkigheter....

Vi börjar med Derry som i torsdags visade hälta på böjt spår när Ebba red :-( vi fick tid hos veterinären redan på lördagen. Håkan ( veterinären ) var inte säker på vad det var för skada. Men vi börjar med att behandla honom för inflammation i vänster fram. Vid återbesöket om två veckor ser vi om vi är rätt ute eller om han får leta vidare.
Ebba har ju känt på sig detta under en tid nu, men efter som han inte visat något, även om vi gjort böjprov så har vi ( jag och hennes tre olika tränare )inte gått på Ebbas känsla utan kört vidare......

En positiv sak är att i fredags så hämtade vi hem Gevalia som  Ebba ska rida nu. MEN hon blev sparkad i söndags så pass illa att veterinären fick komma och sy igen såret på hennes ben...... Men det ser annars bra ut och har inte tagit några känsliga delar. Så om bara såret läger fint utan komplikationer så är hon snart bra igen.

Jag har även hunnit med att tävla Thyra på Gark igår. Hoppade två klasser 110 cm men ett retligt litet pet. Men en väldigt bra känsla :-) Måste säga att båda mina framhoppningar gick suveränt bra, vilken känsla och vilka fina språng. Tyvärr lyckades jag inte ta med det in till banan i 120 cm utan började med att rida iväg henne lite mot första hindret. Tror då att jag störde henne så pass mycket att vi inte fick tillbaka flytet.... rev alldeles för många hinder denna gången. Hon river nästan alla hinder vi kommer bra på och klarar de andra. Vilket man kan bli så jäkla trött på, bryr hon sig inte eller? Men jag tror inte på att hon inte bryr sig, jag tror att hon är så himla känslig och när jag inte rider på samma sätt emot hinderna hela tiden så blir hon förvirrad och tappar då fokus. Det går inte att ena gånngen säga att nu håller vi jämna galoppsprång ända fram till hindret och jag litar på att du är med på noterna..... och nästa gång skjuta på henna mot hindret och säger nu bestämmer jag att du måste länga dig för att hoppa. Jag måste se till att hon har hela tiden har rätt förutsättningar för att kunna hoppa bra, bra galopp och fina vägar. Sen måste jag lita på att hon gör sitt bästa..... HUR SVÅRT KAN DET VARA ;-)

Min plan nu är att hoppa mer, inte så många språng varje gång men några stycken för att nöta in anridningarna.

Redan nästa helg är det dax för tävling igen, då det är Elithoppet i Vaggeryd och vi ska dit fredag, lördag och söndag.

Det var nog det mesta från denna helgen....
/ Linda