Nu är vi inne på ännu en ny vecka :-)

Visst går tiden fort....men jag tycker inte det går lika fort som innan. Nu när vi har mycket mer ledig tid än innan känns det som det går lite långsammare. Ganska skönt kan jag tycka :-) Så mycket tid som jag haft och har till julpyntning har jag nog aldrig haft ;-)

Vi löshoppade unghästarna i helgen igen. Denna gången fick Sessan och Lilleman hoppa tillsammans med Daydream. Vi la även ut den stora vattenmattan för att träna på ta sig över den. Vilket dem gjorde utan problem, så roligt att se dem in action. 
Först hade vi bara bommarna på marken sen höjde vi upp det till gigantiska 20 cm ;-) första gången när det var hinder så var Lilleman i alla tre hinder...... då skojade jag med Ebba och sa att nu är det upp till bevis kommer han bli en bra hopphäst eller får jag ha honom till dressyrhäst. För det är så att en duktig hopphäst lär sig av sina misstag och gör inte samma misstag två gånger på raken. När Lilleman hoppade andra gången, hoppade han stort och fint över alla tre hinder.... så helt klart bra huvud för hoppning :-) På bilden ser ni Lilleman fokuserad mellan två hinder.....

Cherokee hoppade också fint, men hon överhoppar sig ganska mycket. Alltså hon hoppar mycket större än vad hindret är, när dem gör på det viset är det viktigt att bara låta dem hoppa små hinder. För annars får de ta i så mycket att de inte tycker det är roligt utan bara fruktansvärt jobbigt. Det viktigaste av allt när vi utbildar våra hästar är att dem tycker det är roligt och vill göra mer.
Hon har haft svårt med vattenmattan, inte velat kliva över den utan mest fryst fast på ett och samma ställe när vi övat. Denna gången var hon lika tveksam, men jag lyckades få henne nyfiken och istället för att dra henne i ett grimskaft hade jag henne lös. Så efter en stund hoppade hon efter mig över mattan, (nästan i knät på mig). Men sen gjorde vi det flera gånger och tillslut gick hon helt själv på den och ställde sig att bita och skrapa på den, nu ville hon undersöka den ordentligt :-) Fina lilla häst!