Mörker-lera - rangordning.......


Cherokee och Wellie :-)

Mörker, lera och rangordning dessa tre saker kan ställa till det. Var med om en otäck upplevelse igårkväll, men som väl var slutade det ganska bra.
Jag skulle med hjälp av Sandra ta in två hästar ur ligghallshagen. De två som skulle in var själva innanför grinden och vi skulle skynda oss och ta dem innan de andra kom och störde. Men att skynda sig i denna lervälling är inte det lättaste och att inte se ordentligt gör ju saken lite värre. Fick på ena hästen grimman, men då ser jag att hästarna från ligghallen tittar ut. Får lite brottom då jag vet att de andra hästarna kommer att köra iväg dem vi ska ta in. Får grimman runt halsen på häst nr två och tänker att det här går ju bra....... MEN då har hästen närmast grindstolpen fastnat med grimman i stolpen och kan ju då inte går ur hagen. Vi står oturligt nog i ett hörn så den andra hästen blir så rädd för dem som kommer bakom sig så hon springer omkull mig och ur hagen, när jag ligger där på marken kommer även den som först satt fast och hon springer över mig och trampar mig på benen..... någon sekund trodde jag att även de andra tre skulle komma och springa över mig också, men Sandra fick på något sätt stopp på dem så de stannade i hagen. När faran var över höll jag nästan på att svimma av både smärta och rädsla. Kunde innte annat än ligga kvar och andas innan jag börja känna efter hur jag kunde röra mig. Fick ett tramp på insidan av knät på ena benet och ett på vaden på andra benet. Reste mig och vi gick tillbaka till stallet med hästarna, kan säga att det gjorde ganska ont, så när hästarna var på plats bara skakade jag. Snälla Sandra och Ebba tog hand om det sista i stallet så jag kunde gå in.
Hade sådan tur att inget allvarligt hände, öm och mörbultat.... och ja, halt och lytt igen. Jag fick ialla fall två veckor där jag kunde gå ordentligt ;-)
Men som sagt väldigt tur i oturen hade jag, kunde gått betydligt sämre......
Var rädda om er där ute.