Måndag igen :-)

Helgen har varit fylld med händelser, både roliga och tråkiga.....
Vi börjar med lördagen som blev den mest framgångsrika dagen. Vi åkte till Jönköping för att Ebba skulle tävla Frasse och Cleo.
Ebba var först ut i första klassen med Cleo. Gick banan och gjorde en plan för hur hon skulle rida, detta var ju deras första gemensamma start. En plan där hon skulle rida noga fina vägar och hålla en bra galopp. De fullföljde planen och det blev en felfri runda, som i slutändan visade sig bli en andra placering.
Frasse skulle hoppa unghästavdelningen i samma klass, så han fick äran att följa med in på ärevarvet, hans första :-) men det gjorde han fin fint.

Så Frasse fick först hämta rosett och sen gå in och hoppa, vilket han gjorde klockrent och satte nollan.

Ebba startade även först i andra klassen och gjorde även där en fin runda helt enligt planen och det visade sig att ingen efter henne lyckades klå hennes tid, så segern var ett faktum!! Även Frasse gjorde precis som han skulle och satte en nolla till :-)
Planen var att åka dit och göra fyra väl ridan rundor, vilket de gjorde med bravur och som grädde på moset vinst och placering.
Kan ju säga att det var en härlig stämmning i bilen på väg hem.

På söndagen var jag iväg med ponnylaget i Lammhult..... inte rigtigt samma härliga dag då regnet öste ner och blåsten var hård.
Ponny ryttarna kämpade på ordentligt i sina klasser men fick inte till det så bra som vi hoppats, men så är det hela tiden. Upp som en sol ibland och ner som en pannkaka en annan gång. Vi alla åkte hem med bagaget fyllt med ännu mera erfarenheter, och planen för att träna vidare redan igång, iallafall i mitt huvud ;-)
Tänk på att när du vinner är du inte så bra som du tror..... och när du förlorar inte så dålig som du tror.......

Ebba var med Johanna och Catjing i Jönköping, där dem hoppade en klass. Det blev en fin runda med endast ett nedslag i om hoppningen. Nu har vi testat både Cleo och Catjing på tävlingsbanan och kan ännu bättre lägga upp deras träningsplan.

När jag körde hem från Lammhult ringde Ebba och jag hörde direkt att det var något som inte var som det skulle...... Hon och Johanna hade precis varit med om en olycka, som tur var hade allt gått bra. Men hon var ordentligt skärrad......
När dem nästan var hemma från Jönköping blåste ett STORT träd ner över vägen.... och träffade bakdelen av transporten....... slog sönder hela taket men hästen förblev oskadd och väldigt lugn.
Vi är så tacksamma att det hela slutade så bra, vill inte tänka på vad som hänt om trädet hamnat någon annanstans på ekipaget....... Änglavakt!!!