Kall men vacker morgon!

Skönt kallt väder ute nu på morgonen. Men igår kväll tyckte jag inte det var skönt, frös nästan till is de sista lektionerna, så ikväll blir det att ta på sig lite till ;-)
Hästarna trivs däremot i det lite kallare vädret.

Lite intressant läsning jag hittade nu på morgonen.
182682839_3890190847696900_3056693219218524228_npng


Till skillnad från människor är hästar designade för att springa på full mage. Att mata din häst 2-3 L av luzern eller hö innan motion har två fördelar:
.
1 Grovfodret kommer att bilda en vall av foder i magen, vilket hjälper till att förhindra att syra plaskar upp från nedre delen av magen för att orsaka magsår.
.
2 Blod är normalt omdirigerat från magen under träning, vilket minskar några av sina normala skyddsmekanismer. Forskning har visat att utfodring av din häst innan träning faktiskt minskar mängden blod som skuntas bort från magen och ökar även mängden blod som levereras till skelettmusklerna och musklerna i bröstet. Så inte bara hjälper du till att skydda magen, du kanske också förbättrar din hästs prestation.

Jag var och tränade dressyr för Ingrid igår och Gevalia känns riktigt fin, nu ska bara jag få till de sista pusselbitarna i min ridning också. Att det ska vara så svårt att rida ;-) Men nu 
är vi taggade inför dressyrtävlingen i Värnamo på lördag.

Ha en bra dag alla :-)