Jag har nått ETT mål!!!!!

Den 12 augusti tog jag mitt förnuft till fånga och bestämde mig för att ta tag i mitt liv när det gällde kosten och träningen. Träningen hade jag inte gjort på länge pga skada men kände då att nu var det nog läge att börja lite smått igen.  Kosten, ja den är den stora boven i dramat det är ju egentligen väldigt enkelt äter du mer än du förbrukar så ökar man i vikt. Ingen raketforskning där inte ;-) Men varför är det då så svårt att få till det rätt. 
Den här gången tog jag hjälp av en kostrådgivare som räknade ut hur mycket jag behöver äta gentemot hur jag ser ut och hur aktivt liv jag lever. För att sen minska i vikt behöver jag ligga på lite kaloriunderskott. MEN den stora skillnaden med denna hjälp är att få uträknat hur mycket av fett, protein, kolhydrater och fibrer jag faktiskt behöver få i mig. Det är en utmaning att se till att man fyller kvoten av dessa varje dag. Insåg snabbt att jag har varit väldigt dålig på att få i mig tillräckligt med proteiner. En annan insikt är också vikten av vad jag väljer att äta. Med rätt val av mat så har jag aldrig varit hungrig trots att jag ligger på underskott.

Sen har jag givetvis ätit en och annan "tomma" kalorier som godis och kakor ;-) Men inte i den mängden jag kunde göra innan.

Jag har sparat ett par jeans som jag kunde ha när jag var i mitt livs bästa form....... och idag fick jag för mig att prova dem. Blev så jäkla stolt över mig själv när jag faktiskt kunde ha dem igen :-) Så himla nöjd.
Det bästa av allt är att jag hittat ett förhållningsätt till maten som jag ska kunna leva med resten av livet. Äta det jag vill, inga förbud bara tänka på att den stora delen av kosten består av rätt mat, som ger mig allt jag faktiskt behöver och håller mig mätt. OCH är gott!!

131130971_753341748614975_6088479305181069366_njpg