Ibland blir det fel.....

Ja vad ska jag säga..... ibland hänger inte huvudet med ;-) men som tur var upptäckte jag mitt misstag i tid. Min dressyrtävling är ju på söndag och inte som jag planerat idag. Nu kom jag på detta igår så att vi kunde planera om......
Dressyrträningen igår gick super bra så ska försöka få med mig den ridningen och känslan imorgon.

Lilla Daydream växer och frodas, hon kan uppföra sig riktigt bra om hon  vill ;-)
Vara inne i stallet själv och stå uppbunden i gången, och kunna lyfta på hovarna utan problem. Stjärna i kanten fick hon :-)

Igår när jag skulle arbeta med Ebba var hon allt annat än lung..... började redan i stallet att vara mycket mer på tårna än hon brukar. Massa energi som bara ville bubbla ur. När vi kom ner till ridhuset ville hon börja busa så fort vi kom innanför dörren. Men med nöd och näppe kunde hon hålla sig tills jag fick på longerlinan. Sen brakade det loss, mycket energi som ville ut :-) Eftersom hon var så uppe i varv ville jag inte longera henne så mycket för det sliter onödigt mycket på dem när dem bara vill springa runt. Jag släppte henne istället så hon kunde röra sig på större ytor. Det tog inte jätte lång stund innan hon kom till sans och travade och galopperade lungt, balanserat och avslappnat. Så härligt att se när dem frustar och rör sig avslappnat och bärigt. Då kände jag att det var läge att hoppa upp, för nu fungerade kommunikationen bra när det inte längre fanns massa myror i kropp och huvud som bara ville ut :-) Sen gick ridningen jätte bra, bara ett litet sparkut i galoppen. Dessa härligt underbara individer att arbeta med.

Senjora fick igår arbeta med tömkörning och skötte sig bra. Idag tänkte jag ta it henne och longera henne i snön en stund.

Sockan fortsätter att sköta sig med ryttare på ryggen, men hon tyckte vi var helt knäppa som tänkte tanken att hon skulle trava med ryttare på ryggen. Inga dumheter men kunde knappt trava till en början.... vi tog det väldigt lungt och lät henne trava ett par steg åt gången för att hon skulle hitta sin balans med tyngden på ryggen. Hon travade tillslut ett helt varv på longervolten. Fina lilla häst :-)
Hoppas ni får en härlig lördag!