Hoppträning!

I onsdags var jag iväg och hopptränade för Micke. Ebba var sjuk så jag fick ta hennes träning på Corre också. Vilket var super kul, även om jag inte ridit honom på väldigt länge.

Jag började med Gevalia och det gick riktigt bra. Det var mycket styrketräning med många övergångar galopp - skritt. I hoppningen var hon fin och vi övade på anridningar, hålla tempot och förbli lätt i sitsen så hon kan galoppera på ostört. Hon hoppade så bra......
Extra roligt när han säger att hon rör sig mycket bättre nu än förra träningen för 2 månader sen. Han sa också att hon har en sällsynt bra och ärlig framåtbjudning, så roligt att höra om sin älskade häst :-)

Det gick väldigt bra med Corre också, fick honom väldigt lugn och fin i styrkeövningarna. Hoppade bara små hinder med honom men det gick bra det också. Jag har bara hoppat 2 språng på honom sen han kom till Stackebo. Nyttigt att träna annan häst ibland.

I helgen har jag vuxen läger och Gevalia kommer gå med där, så inte så mycket ridning för min del. Men det är bra att se sin häst från marken ibland :-)

Dora är såld och flyttade igår, nu hoppas vi verkligen att hon får det bra och får stanna länge hos sin nya ägare.

Något annat roligt är att Ebbas förra ponny Derry kommer tillbaka till Stackebo i påsk. Det är Oliver som blir hans nya ryttare. Ebba och jag är lika glada som Oliver och hans familj att han kommer tillbaka. Jag köpte honom för 9 år sedan till Ebba, då var han bara 4 år och precis inriden. Ebba utbildade och tävlade framgångsrikt med honom, men han hade tyvärr två längre uppehåll pga skador som gjorde att hon inte kunde ta honom till de högre klasserna som var målet.

Spännande framtid för det nya ekipaget :-)