Helgens resultat för mig och Thyra!

Det var ju utomhus premiär för oss och det på en så stor och fin bana. Värnamo har ju lagt mycket pengar på denna bana som har ett ebb och flod system. Vilket menas att den vattnas underifrån och håller alltid perfekt fuktighet. Kan inte damma eller bli för klabbig. Jag tycker att det kändes riktigt bra att hoppa på detta underlag.
Jag hoppade en 110 cm klass på fredagen och Thyra kändes riktigt fin.... tyvärr rev i ett i fas 1. Men det var egenteligen inte så farligt eftersom jag red lite långa vägar och lyckades få ett tids fel..... hade ju varit ännu surare att inte komma till fas 2 pga av ett ynka tidsfel.
På lördagen hoppade jag först en 110 cm klass, och denna gången galopperade jag ordentligt för att inte få tidsfel ;-) Det blev ännu en bra runda men fortfarande med en rivning men denna gången i fas 2. 
Hoppade även 120 cm klassen som var en A:0, vilket betyder att det går på tid från första till sista hindret. Min plan var nu att inte backa av för mycket mot hinderna utan hela tiden känna att jag har driv framåt. Det tycker jag att jag lyckades men jag måste växla upp en växel till för att det ska bli perfekt. Vi fick två rivningar på första och sista hindret. Rivningen på första hindret får nog Thyra ta på sig för vi kom väldigt bra på det. Men på sista hindret var det mitt fel, det var en linje med fem galoppsprång och jag blev lite för avvaktande de första galoppsprången och fick sen rida på henne de två sista så språnget blev lite långt.
Men jag är helt klart nöjd över oss i helgen och växlar jag upp ett snäpp på galoppen och fortsätter rida så bra som jag gjorde i helgen så ska vi väll se om inte de felfria rundorna börjar komma :-)
Nästa tävling är på Gark den 21 maj och därefter elithoppet i Vaggeryd helgen efter.