Hej igen.....

...... så här en månad senare ;-)  Men jag har haft en lugn skön ledighet, hoppas även ni har haft en härlig jul och nyår! 

Det har ju varit en fantastiskt fin julledighet med snö nästan hela tiden, här kommer lite bilder från ledigheten.
271481357_395769539016164_1000453766523449699_njpg
vackerhimeljpg
vintertoorajpg
vinterponnysjpg
nytransportjpg
Här ser ni Corre, han ser väldigt nöjd ut över sin provtur i den nya transporten :-)


Nu börjar allt dra igång igen ikväll startar hoppträningarna och nästa vecka drar alla lektioner igång :-)

Gevalia har även hon hunnit ta det lugnt en period och är nu igång igen. Hon känns så fin att rida, nu har jag mycket fokus på styrka och liksidighet. Så vi jobbar mycket med bommar i alla gångarter. 

Planen för i år är att starta Msv C och B i dressyren, men även att starta någon 120 cm i hoppningen. För att kunna göra det ska jag träna hoppning 1 gång i månaden för Micke. Första träningen var igår och det gick jättebra. Jag har ju varit så missnöjd med min position och följsamhet i hoppningen. Med några små enkla tips så kände jag mig direkt som ett hopp proffs igen ;-) hästen hoppade fantastiskt fint och ryttaren var välbalanserad och följsam. 

Dressyren fortsätter jag att träna för Ingrid Marklund två gånger i månaden. Men det gäller att jag jobbar och tjänar in lite pengar för det är ju inte billiga träningar. Nu rider jag bara privat träningar dvs jag rider helt själv, vilket naturligtvis kostar mer. Men jag har märkt att gruppträningar inte ger så mycket på den nivån jag rider. Men ni som tycker att det är dyrt att rida på ridskola.... tänk om!

Mina träningar kostar 600 kr/ st till tränaren, sen måste jag betala 120 kr / st för manege avgift för borta träningar. Jag har min egen häst att bekosta och jag måste ha bil och släp för att ta mig till träningarna. Uppe på det detta galet höga diesel pris........ Månadskostnad på dryga 2000 kr är lågt räknat.  Så vill Ebba träna lite också ;-)

Men förutom att jag blir bättre på att rida så är mina träningar en så bra inspirations källa till min egen undervisning. Det gör att jag fortsätter att hänga med i utvecklingen inom ridsporten, vilket är viktigt. Allt man lärde sig som yngre är inte längre det rätta att göra i alla lägen nu. Det gäller att aldrig stanna och tro att man är fullärd. 


Gevaliakollagejpg
Så vi hoppas på ett bra år i både dressyr och hoppning....... det viktigaste är en bra känsla i ridningen..... men tävlingsmänniska som jag är så är det extra kul att kamma hem lite vinster och placeringar.