Hagar......

Vi har gått om hagar till hästarna, men den stora frågan är nu vilka ska gå ihop i vinterhagarna???? De ska tycka om varandra och de ska äta lika mycket foder. Jag har tänkt om lite när det gäller en av ligghalls hagarna, förra året hade jag ponnyhästarna där. Men tycker att dem blev mer och mer kinkiga på varandra. dessutom är tanken att jag ska ha fri tillgång på hö i den hagen och då kanske inte små ponnyer är det bästa valet. 

Jag släppte tre valacker och ett sto där i stället och det har fungerat super, alla vilar sams i ligghallen. Så dem får gå kvar där och kanske få en kompis till om det fungerar.

Även i den andar ligghallen där vi har stora och små, gamla och unga fungerar dem nu bra, så skönt att se på morgonen att alla får vara i ligghallen.
Det är jättebra med lösdrift, MEN flocken måste fungera bra ihop.
Så nu har jag lite pussel kvar med de andra, men än går de kvar i sommarhagarna. Får väl se hur länge det funkar, beror ju helt på väder och vind.

I nuläget har vi bara 3 installade över natten, Frasse, Corre och Wellie. Wellie som nu är dräktig har lite svårt att hålla vikten och är så lågrangad att de andra hästarna är taskig mot henne. Därför får hon vara inne på nätterna och så ska jag komma på vem hon kan gå ihop i hagen med........
Mycket pussel och planerande för att hästarna ska trivas så bra som möjligt och att det ska bli så lite jobb som möjligt med den dagliga skötseln...... Hästarna är mina arbetskollegor och för att arbetet ska fungera bra behöver alla må bra. Detta är något jag ständigt jobbar med :-)