Ge hästarna en ärlig chans.....

Många hästar får aldrig en ärlig chans att bli så duktiga och hållbara dem skulle kunna. Till stor del av okunskap. Men dem flesta som håller på med hästar försöker hela tiden lära sig mer och göra sitt bästa för hästen och det är ju det bästa vi kan göra. Ingen kan allt från början utan vi lär oss hela tiden, skaffar oss mer kunskap och får mer erfarenhet. 

Det värsta vi kan göra är att tro att vi kan allt, tror vi det så så är den krassa verkligheten att vi inte kan mycket. För ju mer vi lär sig om hästar och ridning desto mer förstår vi hur mycket vi inte kan.

Jag blev lite upprörd när vi var på tävlingen i söndags, då jag hörde ett samtal mellan två ryttare på framridningen. Nu ska ju tilläggas att det bara är yrkesverksamma som fick tävla, då tänker jag folk med mer kunskap.

Båda ryttarna sitter på fina unghästar som har mycket kapacitet för framtiden, men då säger den ena om sin häst att den bara varit i ridhus två gånger innan och hoppat bana 1 gång i sitt liv.
Nu sitter han och rider fram för att tävla. Jag såg hästen hoppa första klassen 100 cm och det gjorde den ganska bra. Många fina hästar har så lätt för sig, men det innebär inte att de är redo för uppgiften utan träning. Ekipaget hoppade även 110 cm klassen, och var uteslutna där. Vad får denna hästen med sig i sitt bagage från start, ett misslyckande....... fast den säkert gjorde så gott den kunde. För att vi ska få bra och positiva hästar måste dem tycka det är roligt och känna sig duktiga och detta är enormt viktigt när det gäller unghästar. 
Detta sätt förstör framtiden på många fina hästar, av kunnigt folk. Okunskap är en sak....... lathet, tjäna snabba pengar eller vad det nu beror på är en helt annan sak!

Så jag vill påpeka vikten av att både ryttare och häst/ponny ska vara ordentligt redo för att starta tävling.

I nuläget så är det väl det vi får tänka på nu när vi inte får tävla utan bara träna på. Som en elev uttryckte sig i stallet
- Vi kommer att vara så kanon bra när det sätter igång!

Så kämpa på med träning av både dig själv och hästen :-)