Första dressyr träningen för i år!

Igår var jag iväg på träning för Ingrid. Jag har sagt det förr, men säger det igen.... jag är så tacksam för min snälla häst som jag kan åka iväg med helt själv :-)

Jag tycker träningen gick bra, men blev lite orolig när Ingrid i slutet frågar:
- Hur viktigt är det för sig att satsa på msv c?
Jag tänkte direkt, skit nu tycker hon vi är så dåliga att vi ska backa planerna lite.....
MEN det hon föreslog var att vi direkt ska börja fokusera på Msv B, klassen högre.....
Det svåraste som kommer till i Msv B är galoppombyte, och det är dessa hon tycker att vi kan börja träna på direkt, för att hinna träna in de ordentligt innan start i klassen.
Jag kommer ändå så klart rida Msv C nu till en början, men fokuset och målet ligger ett snäpp upp :-)

På dressyrhästar tränar du inte alls några byten innan den förvända galoppen sitter som den ska, för att göra det enklare för hästen att förstå vad den ska göra.

Jag testade ett byte i varje varv för att se hur Gevalia tänker och lägga upp en plan för min hem läxa till nästa gång. Vi gjorde ett misslyckat försök, men sen satte vi båda bytena klockrent. Så min läxa blev att göra några byten varje ridpass och vara riktigt noga så jag inte förstör något ;-) Det är viktigt att hästen byter samtidigt med både fram och bakben, man ser många hopphästar som lydigt byter men först fram och steget efter bak. I hoppningen spelar det ingen roll, men i dressyren blir det inte godkänt om den inte byter samtidigt.

Jag älskar verkligen min häst, njuter varje gång jag får rida på henne :-)