Ett minne av både lycka och olycka.......

.......en smärtsam dag för 7 år sedan.

Vi var på hopptävling med Thyra och i början av hennes tävlingskarriär var hon väldigt stressad på nya platser innan jag kom upp på ryggen på henne.

Minns att vi var i Bankeryd och jag hoppade först en klass felfritt. När vi sen skulle sadla henne inför nästa klass blev hon skrämd av en annan häst som hoppade i sin transport. Så hon hoppade runt och landade på min fot sen vred hon om hoven med all tyngd på min läderstövel klädda fot.
Kan säga att det gjorde riktigt ont....... men jag resonerade så att det bästa är att hålla foten kvar i stöveln för det var nog inte så farligt.

Sen skulle jag gå banan men det var alldeles för smärtsam, lärde mig banan av att stå och titta från staketet. Hoppade upp och red, rundan gick bra bara ett litet nedslag. När jag kom ut kunde jag inte hålla emot tårarna som kom av smärtan längre. Minns att mamma trodde jag grät för att jag rivit ett hinder och försökte trösta mig med hur bra hon tyckte jag ridit rundan ;-)

När vi var klara och hästen lastade och jag landat i bilen tog jag av mig stöveln och kan säga att foten växte ganska ordentligt.

Visade sig att jag hade en kross skadad fot, inget man gör något åt utan försöker ta det lugnt. Det blev någon vecka i en stor sandal och många månader innan foten var hyfsat återställd.

Så det kan går med våra stora djur.........