Dressyrträningen!

Dressyrträningen med Gevalia för Ingrid Marklund gick bra, jag var faktiskt lite nervös för hur det skulle gå. Varken hon eller jag har ju varit ute på ett tag och det var längesen hon åkte transport. Gevalia har ju ett par gånger gått över bommen i transporten, vilket är väldigt otäckt.
Hon var lite fundersam över att gå på, eller rättare sagt att stanna kvar på utan att slänga sig ut igen. När jag försökt lasta henne några gånger utan lyckat resultat, bytte jag och Niclas plats. Så han tog Gevalia och jag hjälpte till utanför och då gick hon direkt på och stod snällt och stilla medans jag stängde :-)
På hemvägen var Niclas och hjälpte mig där också, han stod inne i transporten med en hink havre och jag skickade på Gevalia. Hon gick snällt in så jag kunde stänga bakom henne. Det är viktigt att jag får det att fungera med att lasta själv, då jag som oftast åker själv på mina träningar.

Själva träningen gick riktigt bra, bekräftat att jag tänker rätt och några punkter jag ska tänka mer på. Det är ju superviktigt att allt jag gör med henne ska hon göra bra för att bygga upp sin kropp och inte slita på den. Så noggrannhet ut i fingertopparna är det som gäller, vilket inte alltid är så enkelt......

Igår skrittade jag först ut en runda och sen ca 20 min i ridhuset för att repetera det vi arbetade med på träningen.

För att få bästa resultat från träningen så gör jag följande:
- på vägen hem repetera vad jag skulle tänka på i de olika varven och gångarterna. 
- Innan man glömmer, skriva ner det jag ska fokusera på.
- och så är det bra att så fort som möjligt efter träningen göra samma sak hemma.
- sätta mål inför nästa träning

Allt för att komma ihåg att fortsätta arbeta med det man fått hjälp att göra.

Det kostar att träna så tänk på att ta tillvara så mycket du kan från dina träningar. Det är bara du själv som bär ansvaret för din utveckling.