Dressyrträning

I tisdags var det dressyrträning för Ingrid igen och så bra det gick (när jag skärper till mig och rider ordentligt ;-) Gevalia gör så det jag ber henne om. Bara jag gör rätt, vilket inte alls är så enkelt alltid. Men känslan när allt blir rätt är helt obeskrivbar, vi dansar verkligen fram tillsammans :-)

Jag rider med hackamore, det vill säga bettlöst just nu eftersom hon började få lite skav i mungiporna. Därför vill jag passa på att påminna om hur viktigt det är att visitera hästen varje dag och då också kolla mungiporna. För om du upptäcker skav så hinner du åtgärda det innan det blir sår och problem.  

Igår var det dax för Gevalias halvårskontroll av sina tänder. Hon fick en tand utsparkad när hon var föl, vilket gör att hon måste kollas i munnen två gånger om året. Eftersom det saknas en tand så måste motsatt tand i överkäken slipas ner för att inte ställa till problem. 

Veterinär Ulrika som sköter tänderna på mina hästar gjorde mig så glad...... När jag kom med Gevalia så bara tittade hon på henne och sa "Är det där rätt häst?" "Men så fin hon har blivit i kroppen" "Så välmusklad och välmående" Ni förstår att jag blev lycklig av dessa ord.

Vi var också en vända i hagen hos Lilleman och Sessan, de fick sin tredje vaccinationsspruta. Alltså så snäll nyfikna hästar, inga problem att spruta dem i hagen. 
198389897_216566890143263_8872164349688024136_njpg

Saknar Wellie och Nicco som är iväg på semin i Aneby. Troligtvis så är hon klar för att hämtas imorgon och sen får vi hålla tummarna för att hon är dräktig igen. Den förhoppningsvis blivande pappan är Crusader Ice.
pederfredricsoncrusaderice4200814rtartpuffimgstor700jpg