Dressyrtävling!

Igår var det dressyrtävling i Växjö, jag startade Gevalia två klasser.

Den första klassen LB:2, gick lite si så där. Började ganska bra, fick inte till riktigt så  mycket framåtbjudning jag skulle vilja ha. Men gick ändå ganska stabilt tills hon bestämmer sig för att lägga tungan över bettet..... ni som ridit en häst som gjort det vet att kommunikationen försvinner helt och hästen bara fokuserar på sin tunga. Så kan säga att jag blev väldigt frustrerad av att så fort jag rörde handen fick till svar en tunga som vevande utanför munnen och en häst som knappt var styrbar. Men inget jag kunde göra något åt inne på banan.....

Jag startade andra klassen bara 25 min efter första start, så ingen återhämtning här emellan inte. Började med att hissa upp bettet ett hål på varje sida för att förhoppningsvis inte komma i samma läge med tungan igen. Skrittade lite för att Gevalia skulle få vila och att jag skulle fokusera om på det nya programmet, LB:3.
Red igång igen och för att provisera henne lite med tungan så red jag mycket tempoväxlingar och framförallt samlade henne lite extra. För det är ofta när du ställer lite högre krav som tanken att lägga över tungan kommer. Hon var fin och tungan fortsatt på rätt ställe. Det blev min tur att hålla mig beredd utanför banan, det var start utifrån. Vilket betyder att du får rida runt tävlingsbanan innan du får startsignal och när startsignalen är given rider du in och börjar programmet direkt.
Gevalia kändes super fin när jag väntade på att få startsignal, kände att det dröjde och tänkte att ge mig statsignal nu då, vi är ju så redo :-)
Programmet gick mycket bättre denna gång, en bra känsla på de flesta momenten. Det var samma domare i båda klasserna och hon skrev i andra klassen att det var "Mycket bättre nu"
Det som inte fungerade var avbrotten från de ökade galopperna. Men det kom inte som någon överraskning eftersom det har varit problemet hemma med de senaste. Så fokuset på fortsatt träning är tempoväxlingar och övergångar och för att få till det hänger det så mycket på framåtbjudningen....

Gevalia kommer nu få två lugnare veckor för extra återhämtning, framförallt är det huvudet som mår bra av att få extra tid för att smälta in allt.

Sen är planen att starta hopptävling v 31 i Gislaved och eventuellt i Värnamo v 33 :-)

Har ingen blid från tävlingen så det får bli en bild från en träning istället .