Din programmering......

Ja, hur är vi programmerade och av vem??
Det pratas mycket om att vi inte vet vad människorna vi möter har i sin "ryggsäck" som de bär runt på och som påverkar deras beslut och handlingar. Jag tänker mest då på vad dem har varit med om, olyckor eller andra traumatiska händelser.

Men när jag gick djupare in i programmeringen så förstår jag att det mycket handlar om vad vi har fått för värderingar och "sanningar" inpräntade i oss sedan vi föddes. Främst av föräldrar, kultur och vänner. När jag nu granskar mina "sanningar" upptäcker jag att några av dem kanske inte alls är sant för mig.
En rolig sådan är att jag i hela mitt liv har avskytt bilmärket SAAB, har aldrig ägt någon och kommer nog aldrig att göra det heller ;-) men vad beror det på. Jo min pappa var bilmekaniker när jag var liten och han sa alltid att SAAB var den sämsta bilen man kunde ha. Vi har alltid skattat åt SAAB bilar som stått vid vägkanterna för det gått sönder, kan inte minnas att vi sett några andra märken. Vilket vi naturligtvis har men då har vi inte gjort någon grej av det.
Det var säkert sant då att det inte var det bästa bilmärket (för jag litar ju på min pappa) men nu kanske det inte alls är så längre, men jag skulle i alla fall inte köpa en SAAB. Hur många sådana här fall kan man hitta i sina åsikter, jag tror ganska många faktiskt. Just i detta fallet blir det ju inga allvarliga konsekvenser men med andra sanningar som inte alls stämmer kan du får lida av.

Vad säger din inre lagbok, vad är rätt och fel för dig? Är det rätt värderingar och tankar som du tar beslut utifrån? 
Omedvetet styr detta alla dina beslut och handlingar, så nu är det dax att kolla vad det är som styr just dig.....
Vad behövs för att en människa ska vara lycklig, enligt dig? 

Streckgubben är ett sätt för att försöka ge en bild av våra tankar, känslor och beteende. 

89427006_803565500127900_3943980756094681088_njpg