De äldre unghästarna....

Nu sätter även vidareutbildningen på unghästarna igång. Vi red in två treåringar innan sommaren och de har nu haft en skön sommar på bete. Det vår egen Cherokee och vår kunds Donna.
Det är först och främst Ebba som kommer att arbeta med dessa två till en början. 

Hon har suttit upp på båda och det var inga problem, de kom ihåg hur det var att ha någon på ryggen. Nu ligger fokuset i utbildningen på att stärka kroppen och kunna rida dem i balans i alla gångarter. Mycket av detta görs ute i naturen, och en treåring bör bara ridas 3 - 4 gånger i veckan.

När Donna kom till oss i våras var hon väldigt spänd och hade svårt att fokusera på något annat än allt som hände runtomkring. Kan säga att hon är en av de svåraste hästarna jag jobbat med från marken. Men hon gjorde bra framsteg under sin tid här och efter en skön sommar kommer hon tillbaka som en betydligt lugnare och säkrare häst :-)

Daydream har också haft en lång skön sommar, även hon är under igångsättning igen. Hon kommer att fortsätta att utbildas av Isabell tillsammans med min och Ebbas hjälp. Hon kommer att gå med på en vanlig lektion i veckan och hoppträning varannan vecka med Isabell.