Massage idag!

Dagen började med en timmes massage. Oh så skönt och lyxigt tänker ni.....MEN DET ÄR DET INTE... det är en plåga utan dess like när man är spänd i kroppen. Men nu är det gjort för denna gång ;-)

Men detta får mig ännu mera motiverad att få hästar och ryttare att komma till ordentlig ridning. Kunna rida våra hästar lösgjorda, så de slipper spänningar. 
Till er som rider egna hästar eller ofta på samma häst så vill jag skicka en tanke. Vi som ryttare påverkar hästen på många plan och en sak är hur vår kropp är. Vikt, styrkor, svagheter, snedheter och spänningar. Många av oss lägger mycket tid för planering av hästens träning och välmående, men hur mycket lägger ni på er själva för att vara i bästa möjliga form på hästryggen? Fundera över det och gör förändringar om ni inte redan gör vad ni kan för att er häst ska arbeta med så bra förutsättningar som möjligt.
Själv har jag under senaste året ängnat mig åt allt annat än mig själv, vilket har givit resultat efter det. 
Men nu har jag tagit tag i den delen av livet igen :-) jag ska se till att min häst inte behöver springa runt med en stel, oliksidig klump på ryggen. Jag tränar min kropp för att bli stark, rörlig och liksidig. Jag är också lika noga med min kost som hästens ;-)
Villl ni ha tips eller stöttning i er egen resa mot en bättre ryttare får ni gärna höra av er. Så delar jag gärna med mig av mina erfarenheter :-)