Läges rapport :-)

Vad jag längtar till våren :-)

Henry
Han är en pigg och vaken lite kille. Men han har redan funnit sig ganska bra tillrätta i sitt nya hem. Han är nog mest nöjd med sin nya flock som bara består av fina flickor ;-)
Under lovet har vi ridit honom för att lära känna honom och det har gått bra. Igår gick han med sin första lektion, en ridlekisgrupp. Idag ska Oliver som ridit honom under lovet rida honom på sin lektion. Så får vi se hur han är och i vilka grupper han kommer gå med i till en början.

Daydream
Skrev sist han hon tappar i vikt, men det verkar som vi har vänt den viktnedgången. Hon ska fortfarande upp lite till men nu går det åt rätt håll. Hon går med några lektioner i veckan med sina utbildningsryttare. Vilket går bra, i början var hon väldigt pigg och busig. Men hon kommer mer och mer på att det inte behövs några extra konster.

Gevalia
Min lilla Gevalia och jag har haft en ordentlig svacka....... med en häst som har varit helvild när jag försökt tömköra och super sur när jag använt mina skänklar vid ridning.
Jag tror det beror både på hormoner som sätts igång nu när det blir ljusare och går mot vår och att hon fick en behandling av massage/laser/kiropraktik.
Hon var väldigt låst i sin vänstersida baktill, vilket behandlades. Första passet efter det var hon mycket piggare och gladare. Men sen kom både vildheten och surheten. Kan givetvis bero på att kroppen reagerar på behandlingen, är den van att vara stel och låst så blir det lätt träningsvärk och annat när detta släpper.
Jag har tagit det lite lugnare med henne och hon har haft fler vilodagar än vanligt och i helgen släppte det. På lördagens pass var hon så pigg och glad igen. Hon känns fin även om jag inte begärt så mycket av henne. Men jag har ridit i mitt dressyrträns och hon har inte försökt lägga tungan över. Jag rider även utan mina sporrar och sen jag tog av dem har hon varit positiv :-)