Just do it!

Vissa saker i livet är inte alltid så roliga, inspiration och motivation ligger inte alltid på topp. Men ska vi alltid vänta på inspirationen eller motivationen så blir vissa saker inte gjorda. Tänk om vi inte skulle äta mat för att inspirationen inte fanns till det, då skulle vi inte överleva. Det finns många vardagliga sysslor så som att tvätta våra kläder eller diska våran disk. Sådant gör vi fast det är tråkigt och inte motivationen är på topp. 

På det viset måste vi tänka när det gäller andra saker också. En sak som jag ofta hör att det inte finns motivation till så är det din egen träning. Jag styrketränar tre gånger i veckan, måndag, onsdag och fredagar. Och det kan jag säga att det inte alltid känns så peppande att göra MEN jag gör det och jag har aldrig ångrat mig när passet är färdigt..........
Om det är något jag inte vill göra så fråga dig:
  1. Varför ska jag göra det?    
  2. Vad vill jag åstadkomma med det?
  3. Når jag mitt mål med detta om jag inte utför det?
Mina svar när det gäller styrketräningen:
  1. För att kroppen ska hålla och jag ska må bra.
  2. Vara stark och hållbar.
  3. Nej!
Så detta är precis som att jag måste tvätta den där maskinen tvätt för jag behöver rena kläder, jag måste träna för att ha den hållbara kropp som jag vill. Finns inga genvägar så "just do it"

Detta gäller ju även hästarnas träning, jag som ryttare har ett mål med min häst och behöver en plan för att ta mig dit. MEN det räcker inte med en plan utan jag måste också genomföra det som planerats för att nå resultat och komma framåt. Även här sviktar inspiration och motivation ibland. Då får jag fundera på hur viktigt det är att ta mig till målet? Kanske det inte är så viktigt just nu, då kan jag utan dåligt samvete ändra på min plan. MEN du kan inte ändra planen och ändå tro att samma resultat ska nås lika fort.