Helgen :-)

Började helgen på ett alldeles utmärkt sätt...... fredagskvällen tillbringades nämligen i spaet på Hooks herrgård. Jag, min mamma och min svägerska Karin fick detta i julklapp. Detta var verkligen något jag kan rekommendera, så mysigt och skönt. Jag vinter badade i sjön också, TVÅ gånger. Vilket jag gärna skulle göra om ;-) Kallt som satan när jag gick till bryggan och iskallt i vattnet. Men efter att ha doppat kroppen och jag kom upp igen så frös jag inte alls. Tänk liksom att stå i bikini ute snön och det är -11 grader och det känns inte det minsta kallt, häftig känsla. 
Vi åt och drack gott också :-) En helt perfekt start på helgen!!
144399821_374358120568584_3422234787099735239_njpg

Helgen fortsatte med sovmorgon på lördagen som jag allt som oftast får, nybakade scones fixade sen Ebba till frukost.
Efter lunch åkte vi med Tage och Corre till Väset där Ebba tränade lite hoppning. Alltså Corre ser så fin och fräsch ut....... hoppar än bara små hinder med STORT fokus på lydnaden och när det gäller Corre så är det bromsen som det tränas mest på ;-) 

Annars har jag fixat en del inne i huset, vi har tapetserat om nedervåningen och det blir ju en del fix innan det blir färdigt, men så fint det blir. Nu kan vi snart bjuda hem folk igen utan att skämmas över hur det ser ut ;-)

Dagen i dag har bestått av hemma fix, stall och ridning. Dagens pass på Gevalia gick helt suveränt bra...... och det är så skönt efter en liten svacka. Jag red henne sist i torsdags och då funkade vår kommunikation inte så himla toppen bra, så frustrerande....... Fredagen hade hon planerad vila och på lördagen hade jag helt enkelt inte alls motivationen att rida, så skyllde på kylan och struntade i det....... men idag var det bara på det igen och vi bara dansade fram :-) tog några språng vilka också blev jättebra.

En spännande sak till har hänt under helgen, jag blev i början på veckan kontaktad av en hästägare jag inte alls känner. Som hade hört så mycket bra om oss och undrade om jag var intresserad av att ta hennes häst på foder. Hästen hade varit såld men blivit tillbaka lämnad för att det till slut inte fungerade. Vilket inte alls är hästens fel, bara för okunniga människor omkring sig. Jag provred den i fredags och bestämde mig efter det att ta hem den, så idag på förmiddagen åkte vi och hämtade hem henne. Det är ett 8 årigt sto på ca 163 cm med fin dressyrstam. Jag och Ebba ska rida henne till en början och så hoppas vi hon kan gå med på lite lektioner längre fram i vår. Spännande med nya utmaningar!
Nu väntas sen söndagsmiddag med familjen........
145149966_167461208225280_7109801637224338152_njpg